Selecteer een pagina

Beste voetbalvriend(inn)en,

De meesten van jullie weten het al (en leven aandoenlijk met Sparta en ons mee):

Na zes lange jaren in de krochten van het betaalde voetbal gespeeld te hebben (ik moest jullie meenemen naar wedstrijden tegen Oss, Almere, Emmen, etc.) wordt Sparta Rotterdam (voor 99.9%) dit seizoen kampioen van de Eerste Divisie. Opluchting en blijdschap zijn troef bij Spartanen en vele andere voetballiefhebbers.
Vrijdagavond a.s. reis ik af naar Helmond om op Sportpark De Braak hopelijk getuige te kunnen zijn van het bijzondere moment (Sparta moet dan winnen van Helmond Sport, terwijl VVV niet mag winnen in de zware Provincie Derby in Maastricht bij 4e periode kandidaat MVV).

Wanneer vrijdag de titel een feit is, geef ik op zaterdag 9 april, vanaf 17.00 uur, een Sparta Feestje in Café Thomas, Heilige Geestweg 2 (onder de Toren van de Oude Jeroenskerk). Bij binnenkomst ontvangen jullie een paar consumptiemuntjes, eigenaar Maurice zorgt van een hapje, de Sparta vlag wappert bovenop de Toren en we zingen zeker de befaamde Sparta Marsch uit 1909 (De uit het hoofd te leren tekst is in de bijlage bijgevoegd).

Als het kampioenschap op vrijdag nog niet binnengehaald wordt, dan wordt het Sparta Feestje (na wedstrijden op maandag 11 april thuis tegen Jong AJAX en op vrijdag 15 april bij Volendam) een week verplaatst naar zaterdag 16 april, ook om 17.00 uur in Café Thomas.

Een reactie op dit bericht wordt op prijs gesteld.

Ik hoop jullie op zaterdag 9, of op 16, april te mogen ontmoeten in Café Thomas,

Hans van den Berg