Selecteer een pagina

Link(s) naar Interview + Pink Floyd en Sparta Marsch + Gedicht Jules Deelder.

 

Sparta Avond met Joop Brand, Leendert de Goeij, Bram Marbus en Kees Zethof.

Aan de leden en sympathisanten van het “Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden” en andere betrokkenen bij de ”Bollenstreek Omroep steunt Schelft TOP 111” op 19 december 2020.

Beste mensen,

Dank aan alle personen die hebben meegewerkt en bijgedragen aan het initiatief van ons Genootschap om de “Sparta Marsch” (uit het jaar 1909) op nummer 1 van de BO TOP 111 te krijgen. Daarmee zijn de – door de grote Schelft brand getroffen – Noordwijkerhoutse verenigingen, via de Stichting “Nieuwe Start Verenigingen De Schelft” gesteund.

Het is gelukt: De Sparta Marsch is (onbetwist) op nummer 1 in de BO TOP 111 geëindigd. Van de totaal opbrengst (€ 1200,-) is twee/derde door de stemmers op de Sparta Marsch opgebracht….

Iedereen blij: Bollenstreek Omroep, de Stichting “Nieuwe Start Verenigingen De Schelft” en ons Sparta Genootschap. Zelf heb ik twee leuke weken gehad. Ik heb met veel enthousiaste mensen contact gehad en daarbij het “Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden” goed onder de aandacht kunnen brengen.

Op de website www.sparta-bollenstreek.nl staat het complete overzicht van de actie, waaronder de vier Bollenstreek Omroep publicaties, het artikel uit de regionale Weekend Krant en een drietal links naar de uitzending van het laatste uur van de TOP 111 (alsmede documenten van eerdere Sparta Genootschap gebeurtenissen).

Fragmenten van Radio Bollenstreek Omroep

 1. Eerste Audio Link: het complete hele laatste uur van de BO TOP 111.
 2. Tweede Audio Link: het interview met Hans van den Berg en het draaien van de nr. 3 van de TOP 111: “Arnold Lane” van Pink Floyd.
 3. Derde Audio Link: Het oplezen (per woonplaats) van de Sparta Marsch stemmers, het draaien van de nr. 1 van de TOP 111: “Sparta Marsch” van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, gevolgd door het “Spartaans Gedicht” van Jules Deelder.

Meteen in het nieuwe jaar, op vrijdag 1 januari 2021 (na het ANP nieuws) wordt om 00.02 uur de Sparta Marsch (gevolgd door het Spartaans Gedicht) nogmaals op Bollenstreek Omroep gedraaid (www.bollenstreekomroep.nl, Radio FM 105.3).

Speciale dank van ondergetekende voor

 • Ard Zandbergen van Bollenstreek Omroep voor de vrolijke samenwerking om met het “Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden” de “Bollenstreek Omroep steunt de Schelft Actie” tot een succes te maken.
 • De enthousiaste presentatoren van de BO TOP 111 op 19 december 2020, waaronder Cock Jue (Veel plezier in Voorhout, Cock)
 • Presentator Wethouder Sjaak van den Berg voor het fijne interview en de mooie aan- en afkondiging van Pink Floyds “Arnold Lane”.
 • Bestuurslid Jacques van Diemen van de “Stichting Nieuwe Start Verenigingen De Schelft” voor het verstekken van relevante informatie.
 • Nico OverDeVest (Marni bv) voor zijn kerstkaarten actie ten behoeve van de Sparta Marsch op nummer 1.
 • Eric Beuk voor de mooie bijdrage van de HOF-Vervoerder van ons Genootschap: Koninklijke Beuk Touringcars.
 • Cees Geuze, de onvolprezen, accurate webmaster van www.sparta-bollenstreek.nl. Kijk gerust eens op zijn eigen websites www.cgid.nl en www.noordwijk.routemaps.nl voor een leuke wandeling tijdens de Coronatijd.

En…. postuum…. vader Henk van den Berg (1927-2018), de man die mij in 1970 voor het eerst (achterop de brommer) meenam naar HET KASTEEL.

Ter informatie:

De volgende activiteit van het Sparta Genootschap Bollenstreek en ommelanden” wordt….. (als het weer kan….):

 • Het op groot scherm bekijken van een eredivisiewedstrijd van Sparta Rotterdam in ons Stamcafé “De Meerniet” te Noordwijk Binnen.
 • Voorbeschouwingen en analyses tijdens rust en na afloop worden dan gegeven door……
 • Voormalig Sparta Rotterdam 1 spelers, middenvelder Leendert de Goeij en spits Bram Marbus,
 • Tweevoudig Sparta Trainer Joop Brand en ….
 • Kees Zethof, de trainer van VV Noordwijk, die in 2018 met zijn team bezoeker Sparta Rotterdam in een KNVB Beker wedstrijd met 3-2 wist te verslaan.

Houd de website www.sparta-bollenstreek.nl in beeld. “SPARTA NAAR VOREEEE”

Alle goeds, perspectief voor betere tijden en veel goals in het juiste doel toegewenst,

Hans van den Berg