Selecteer een pagina

Sparta Genootschap Bollenstreek steunt De Schelft

Op zaterdag 14 november 2020 is sporthal De Schelft in Noordwijkerhout door een grote brand totaal verwoest geraakt. Ook de spullen van diverse cultuur- en sportverenigingen zijn daarbij verloren gegaan. Bollenstreek Omroep organiseert een mooie actie om de getroffen verenigingen te helpen. Op zaterdag 19 december wordt een TOP 111 op radio Bollenstreek Omroep (BO) uitgezonden.

Natuurlijk heeft het “Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden” de meer dan 100 jaar oude hit Sparta Marsch – uit het jaar 1909 – daarvoor opgegeven.

Leden en sympathisanten van het Sparta Genootschap en sport- en cultuurliefhebbers kunnen er voor zorgen dat de Sparta Marsch zo hoog mogelijk in de TOP 111 komt te staan. Hoe dit kan, staat onderaan deze brief. De 5 euro, die dat kost, komt ten goede aan de getroffen verenigingen van de Schelft-brand.

Op de website www.sparta-bollenstreek.nl (waarop deze brief staat) is rechtsboven de Sparta Marsch aan te klikken. U hoort dan de uitvoering van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Op de website kunt u meer lezen over het Sparta Genootschap Bollenstreek (met daarin clubmensen van onder meer de regionale voetbalverenigingen VVSB, Van Nispen, SJC, VV Noordwijk, Foreholte, Teylingen, Ter Leede, Rijnsburgse Boys, FC Lisse en SV Hillegom).

De tekst van de twee coupletten van de Sparta Marsch is op de website te lezen en is tevens als bijlage bij deze brief gevoegd.

De Sparta Marsch zal sowieso bij Bollenstreek Omroep als eerste nummer van het nieuwe jaar 2021 gespeeld worden, op vrijdag 1 januari 2021, direct na het A.N.P. nieuws van 0.00 uur (in de ether op FM 106.3, of via de radio link van www.bollenstreekomroep.nl). Er mag dit jaar geen vuurwerk afgestoken worden, dus na het “gelukkig nieuwjaar” wensen van uw familieleden om 24 uur, is het luisteren naar en meezingen met de Sparta Marsch een flitsend alternatief ….

We gaan voor de hoogste notering in de TOP 111. Degenen die op de Sparta Marsch stemmen, steunen – voor een overzichtelijk bedrag – de getroffen verenigingen van de brand in de Schelft en…….Jawel, zij hebben een recht bij de volgende keer, dat we weer met 130 mensen naar het Kasteel gaan (om een thuiswedstrijd van Sparta Rotterdam te bekijken): Tijdens de reis in de twee Beuk Touringcars mogen zij bij het raampje zitten…. en… Tevens krijgen de Sparta Marsch stemmers een eervolle aantekening in de supporterslijst van het “Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden”.

Voorstel om tot het stemmen op de Sparta Marsch in de Top 111 te komen:

Maak vijf euro (of meer, want elke vijf euro is één stem en extra steun voor de getroffen Schelft-clubs) naar rekeningnummer NL03 ABNA 0883 2785 29 van J.P.M. van den Berg, o.v.v. Sparta Marsch. Stemmen op de Sparta Marsch en overmaken van de donatie kan tot 18 december. Die dag maak ik de hele opbrengst over naar het rekeningnummer van Bollenstreek Omroep.

Als u rechtstreeks naar BO wilt communiceren over het opgeven van de Sparta Marsch en/of een ander muzieknummer, kunt u een email sturen naar top111@bollenstreekomroep.nl.

Hieronder staat de link, die u voor de betaling, rechtstreek naar BO, kunt gebruiken. In dat geval is daarbij een email sturen naar BO met de keuze van het nummer noodzakelijk.

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=xzGhYTraTHWBfODT61xBsg

Misschien is dit pas het begin van iets bijzonders en gaan we eind volgend jaar de Sparta Marsch als “Gouwe Ouwe” mee laten dingen naar de 1e plek in de Landelijke Top 2000.
Danny Vera, Queen, The Eagles, Pink Floyd en Boudewijn de Groot, etc. kunnen niet op hun lauweren rusten, want… misschien is dit pas het begin van iets bijzonders en gaan we eind volgend jaar de Sparta Marsch als “Gouwe Ouwe” mee laten dingen naar de 1e plek in de Landelijke Top 2000..!

Met vriendelijke, Spartaanse groet,

Hans van den Berg

berghaas@casema.nl

Voorzitter van het “Sparta Genootschap Bollenstreek en Ommelanden”

(Tevens achterkleinzoon van de toentertijd bekende Noordwijkerhoutse ambulante verkoper met een hondenkar, Kors van den Berg (1859-1943) , oftewel “De Automaat”, die volgens de overlevering vanaf zijn vijftigste jaar bij het uitventen altijd de Sparta Marsch zong…..)


 

Wie eindigt op nummer 1 in de top 111 voor de Schelft:

Noordwijkerhouts volkslied of Sparta Marsch?

 

Lees het op Omroep Bollenstreek >