Selecteer een pagina

Sparta Genootschap Bollenstreek

Voetbal Vereniging Noordwijk – Sparta Rotterdam

KNVB Beker, dinsdag 25 september 2018

Laatste informatie voor de kaartkopers van het Sparta Genootschap Bollenstreek en andere betrokkenen/belangstellenden

Beste mensen,

TACHTIG personen hebben via het Sparta Genootschap Bollenstreek een combikaart aangeschaft voor de bijzondere  bekerwedstrijd. De betalingen zijn netjes geregeld. Dank daarvoor, mede namens de Voetbalvereniging Noordwijk. Bijgaand het persbericht. Hierover is al geschreven in het Noordwijks Nieuwsblad en op de websites www.sparta-bollenstreek.nl en www.bollenstreekomroep.nl (14 september). Ook heeft  een radio interview op Bollenstreek Omroep plaatsgevonden (nat te luisteren:  Nieuwsboulevard 12 september, 18-19 uur).

Rond het weekend verwacht ik nog publicaties in het Leidsch Dagblad, het Noordwijks Weekblad en op de websites www.voetbalindebollenstreek.nl, www.itwm.no (de supporters website van Sparta Rotterdam) en www.vvnoordwijk.nl.

Nadere programma informatie

Om 19.00 uur begint de ontvangst in het “Sport Café”, de  trap op in het clubgebouw en dan aan de rechterkant van de foto galerij gang. Daar is er koffie met koek, worden de toegangskaarten en consumptiemunten uitgedeeld en wordt de avond geopend met onder meer het beluisteren van de  “Sparta Marsch” (indien mogelijk meezingen, tekst zie https://sparta-bollenstreek.nl/sparta-marsch/).

We gaan op tijd naar de tribune, om een gedeelte van de warming up te kunnen bekijken. Ons tribunevak wordt daar duidelijk aangegeven. Kleding idee: zoveel mogelijk rood/wit. Heb je een sjaaltje gekocht bij Sparta – FC Groningen, dan graag omdoen. Tijdens rust is er  wederom koffie/thee in het Sportcafé.

Bij winst van Sparta gaan we natuurlijk proberen om de aandacht van de spelers op ons te vestigen. Het zou mooi zijn als er foto’s (voor ons met eeuwigheidswaarde) van blijde Sparta-spelers vóór ons tribunevak genomen kunnen worden.

De korte interviews met Bram Marbus, Kees Zethof, Pieter Vink, Joop Brand, e.a.  worden gehouden door de Bollenstreek Omroep verslaggevers Paul Jochemsz en Cock Jue. Nick Duindam maakt voor B.O. een radio reportage.

Met Bram Marbus heb ik afgesproken dat hij de mooie verhalen over zijn tijd in de spits bij Sparta Rotterdam op een later moment (bij het kijken van een wedstrijd van Sparta op groot scherm in een horecazaak) gaat vertellen.

Tot zover deze nadere informatie, het wordt vast een mooie sportavond op dinsdag 25 september.

Groet van Hans

berghaas@casema.nl

06-40144154


 

Sparta Genootschap Bollenstreek bezoekt KNVB bekerwedstrijd V.V. Noordwijk – Sparta Rotterdam

De KNVB Bekerwedstrijd V.V. Noordwijk  – Sparta Rotterdam op 25 september zal worden bezocht door ruim 70 gasten van het “Sparta Genootschap Bollenstreek en ommelanden”.

In goede samenwerking met het bestuur van de Voetbalvereniging Noordwijk is een hiervoor een gedeelte van de overdekte hoofdtribune van het Sportpark Duinwetering gereserveerd. Ook is er voor het Genootschap een “derde helft” in het Sportcafé van het clubgebouw.  Daar zal het wedstrijdstrijdverloop worden geanalyseerd door onder meer Bram Marbus (voormalig spitsspeler van Noordwijk én Sparta), Kees Zethof (trainer van Noordwijk), Pieter Vink (vml. internationaal scheidsrechter) en Joop Brand (oud-trainer van Sparta Rotterdam).

Het “Sparta Genootschap Bollenstreek” is opgericht door de Voorhoutse Noordwijker Hans van Berg. Zijn Vader Henk (91) is Erelid, want hij nam de toen 12-jarige Hans in 1970 voor het eerst (achterop de brommer) mee naar het Sparta Stadion “Het Kasteel”. Bij het laatste promotie naar de eredivisie in 2016 hield het Sparta Genootschap Bollenstreek een receptie in een café in Noordwijk Binnen, terwijl de Sparta vlag hoog boven aan de monumentale toren van de Oude Jeroenskerk wapperde. Andere activiteiten van Het Genootschap zijn het maken van busreizen naar thuiswedstrijden van Sparta en het  bekijken van wedstrijden in cafés, met analyses en lezingen van voormalig spelers/trainers van de Kasteelclub.

De activiteiten zijn toegankelijk voor alle voetballiefhebbers, die Sparta Rotterdam een goed hart toedragen. Meer informatie valt te vinden op de website sparta-bollenstreek.nl.


 

Nieuws:

KNVB bekerwedstrijd

Noordwijk – Sparta

 

 


De loting voor de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi heeft een bijzondere wedstrijd opgeleverd, te weten:

Voetbalvereniging Noordwijk – Sparta Rotterdam

 

Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Duinwetering te Noordwijk op dinsdag 25 september 2018, aanvang 19.45 uur.

Het Sparta Genootschap Bollenstreek mag op deze speciale avond natuurlijk niet ontbreken en heeft met het bestuur van de V.V. Noordwijk een mooie overeenkomst kunnen sluiten. Op de overdekte hoofdtribune zijn 60 zitplaatsen voor de gasten van het Genootschap gereserveerd. Tevens wordt de aparte ruimte Sportcafé  in het clubgebouw speciaal voor ons ter beschikking gesteld.

Bij aankomst in het Sportcafé (verzameltijd is vanaf 19.00 uur) wordt – net als in de rust – koffie/thee geschonken. Na afloop zal daar de voormalige, vermaarde spitsspeler Bram Marbus geïnterviewd worden over zijn voetballoopbaan bij Sparta en VV Noordwijk en zijn analyse op de bekerwedstrijd.

Hierbij wordt de inwendige mens verzorgd met 3 consumpties en een snackje.

De hoofdtribunekaarten voor het wedstrijdbezoek, het interview met Bram Marbus, inclusief de consumpties, kosten slechts € 30,- per stuk.

U kunt als reactie op dit bericht contact opnemen met Hans van den Berg. De unieke aanbieding sluit als de 60 kaarten verkocht zijn. Wacht dus niet te lang met reageren, wanneer u op 25 september met het Sparta Genootschap Bollenstreek getuige wilt zijn van de bekerwedstrijd V.V.  Noordwijk – Sparta Rotterdam.

Sparta Genootschap Bollenstreek en ommelanden

Hans van den Berg

Groeneveld 2, 2203 BP Noordwijk

berghaas@casema.nl , telefoon: 06-40144154


 

Het gaat even flink wat minder met onze club. Maar uit zo’n dip komen lukt alleen als het publiek de ploeg zondag flink steunt. Zondag weer een vol Kasteel. De Spangenaren die de boel vocaal flink opjagen. 3 punten? Het moet zondag maar weer eens gaan gebeuren!

Dat vinden wij niet alleen, maar dat vinden vele supporters. Op deze site gaat het vaker over de wat bekendere ‘groepen’ supporters. Sponsoren, het lekker luidruchtige hoekvak op De Denis Neville tribune, de trouwe uitsupporters, etc., maar Sparta kent supporters in alle soorten en maten en daar zetten we graag ook af en toe even de digitale schijnwerpers op.

Bijvoorbeeld supporters uit De Bollenstreek! Jawel, ook in die streek waar veel Feyenoorders en Ajacieden rondlopen, blijken er genoeg mensen te zijn mensen met een meer verfijnde smaak op het gebied van voetbalcultuur. Zo bestaat er een heus “Sparta Genootschap Bollenstreek”. Hiervan zijn trouwens ook de ex-Sparta spelers Anton Marijt en Bram Marbus lid.

De wapperende Sparta-vlag op de Sint Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen.

Het Sparta Genootschap Bollenstreek zorgde er al eens voor dat de Sparta vlag trots aan De Toren van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk wapperde toen Sparta kampioen werd (zie foto hierboven). En door een Bollenstreeks proeflokaal klinkt zo nu en dan trots de Sparta Marsch. Maar vooral steunen de mannen Sparta. Met seizoenkaarten, maar ook proberen ze Sparta-sympathisanten die (nog) geen seizoenkaart hebben op te trommelen. Zo ook vrijdag tegen Groningen.

Onder het motto dat steun voor onze prachtige club juist nu van groot belang is organiseerde het Sparta Genootschap Bollenstreek een busreis naar Sparta-Groningen. De grote touringcar was snel gevuld. Er zullen zondag bijna 70 man uit stappen om onze club te steunen juist in deze moeilijke tijden. Een mooi initiatief!

Ons trof ook het zinnetje dat Henk van den Berg hierbij eregast zal zijn. Wij kennen Henk van den Berg verder niet, maar hij is vader van één van de organisatoren en hij nam in 1971 zijn zoon voor het eerst (achter op de brommer) mee naar Het Kasteel. Meegenomen door pa naar Het Kasteel, zo je voetballiefde ontmoeten en daar nooit meer van los kunnen komen. Velen zullen het herkennen. Henk van den Berg is geboren 14 februari 1927 en werd afgelopen dinsdag dus 90 jaar. Nog van harte! Voor Henk en alle andere Spartanen uit de Bollenstreek en ver daar buiten hopen we dat het zondag weer eens een prachtige rood-witte dag zal worden.

Bron: http://www.itwm.nl/artikel.php?id=9385

De foto’s

Het Sparta Genootschap Bollenstreek e.o. is opgericht op zaterdag 16 april 2016. Dit, terwijl de Sparta vlag hoog en fier aan de Toren van de Oude Jeroenskerk wapperde en we in een drukbezocht Proeflokaal Thomas het felbegeerde kampioenschap van de Eerste Divisie gevierd hebben, onder meer door het zingen van de Sparta Marsch.

Kijk voor het laatste nieuws op: Nieuws.

Hans van den Berg